Gå til hovedinnhold Gå til søk

Nye Mazda CX-60

Mazda CX-60 og flere plug-in hybrider

PRESSEMELDING – 7. OKTOBER 2021 09:00

Mazda: CX-60 og flere plug-in hybrider

Hiroshima | Kolbotn, 7. oktober 2021. Mazda Motor Corporation har i dag annonsert detaljer rundt en kraftig satsing på nye SUV-modeller over de neste to årene. Til Europa og Norge kommer to modeller som er bygget på selskapets helt nyutviklede plattform for store produkter*, og en plug-in hybrid versjon av den eksisterende Mazda MX-30.

Mazda CX-60 og CX-80

For å møte stadig økende etterspørsel etter elektrifiserte lavutslippsbiler i SUV-segmentet vil Mazda lansere modellene CX-60 og CX-80 med plug-in hybride drivlinjer på det europeiske markedet i perioden 2022 til 2023. I samme tidrom lanseres modellene CX-50, CX-70 og CX-90 for det amerikanske og andre ikke-europeiske markeder.

Mazda CX-60 og CX-80 kommer med henholdsvis to og tre seterader, og vil være spydspissene i Mazdas introduksjon av plug-in hybride drivlinjer i Europa. Drivlinjene vil være bensindrevne rekkefirere i kombinasjon med en el-motor som tilsammen tilbyr en kombinasjon av lave utslipp, høye ytelser og gode kjøreegenskaper. Modellene vil også bli tilgjengelige med bensin- og dieselmotorer, da i form av nyutviklede rekkeseksere i kombinasjon med et 48V mildhybrid system.

Comeback for rotasjonsmotoren

I tillegg vil Mazda introdusere en ny, plug-in hybrid versjon av den eksisterende modellen MX-30. Denne vil komme med revolusjonerende teknologi hvor en bensindrevet rotasjonmotor fungerer som generator til bilens elektriske drivlinje.

«Vi ser frem mot å lansere våre nye plug-in hybrider på det norske markedet. Dette er produkter som er godt tilpasset norske kunders behov, og vi ser betydelig potensiale for disse modellene i vårt marked» sier PR & Produktsjef i Mazda Motor Norge, Petter Chr. Grüner Brinch.

Lansering av MX-30 og CX-60 vil begynne i første halvår 2022.

Bærekraftsvisjon og videre elektrifisering

Mazdas bærekraftsvisjon inkluderer målsetninger om å elektrifisere hele produktporteføljen innen 2030, og at selskapet skal være karbonnøytralt innen 2050.

For å bidra til å nå disse målsetningene har Mazda annonsert at de vil lansere tre nye helelektriske modeller fram mot 2024, og fra 2025 vil selskapet rulle ut flere modeller på en nyutviklet og skalérbar elbilplattform.

* Modeller bygget på Mazdas Large Product Platform: CX-60, CX-70, CX-80 og CX-90